Oma’s gehaktballen

Oma’s gehaktballen

Oma’s gehaktballen blijven altijd heerlijk! Niemand maakt ze zoals oma. Maar hoe maak je die dan precies? Hier vind je een handig overzicht van de ingrediënten en de bereidingswijze.

Ingrediënten

Kleine ui
500 gram gehakt (bij voorkeur half-om-half)
Peterselie
1 ei
Zout en peper
1 eetlepel mosterd
Een beetje nootmuskaat
3 beschuiten
Boter
Scheutje ketjap
Scheutje tomatenketchup of -puree
Een beetje mosterd

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Verkruimel de beschuiten boven een kom (zeer fijn). Meng dit met het gehakt, het ei, zout en peper naar smaak, eetlepel mosterd en de nootmuskaat.
  2. Vorm 4 ballen van het gehaktmengsel. Laat een klont boter (geen olie) smelten in een braadpan op hoog vuur. Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg dan een half kopje (heet) water toe, wat ketjap, ketchup en mosterd en roer even door. Doe het deksel schuin op de pan, zet het vuur lager en laat de ballen ongeveer 25 minuten gaar sudderen.

Geniet van Oma’s gehaktballen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *