De Uberbal

De Uberbal

De Uberbal is een heerlijke gehaktbal die wordt bereid met onder andere ketjap manis, grove mosterd en cayennepeper. Deze is zeker het proberen waard!

Ingrediënten

400 gram rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout
1 theelepel cayennepeper
1 ei
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)

Bereidingswijze

Het is raadzaam om van te voren eerst je handen te wassen. Wél zo hygiënisch voor jou en je gasten. Meng vervolgens alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn gemengd. Verdeel het in 4 (grote) porties of 8 kleinere porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast, zodat je de gehaktballen beter in de pan bakken.

Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij als het bijna klaar is en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan. Laat het in 45 minuten gaar worden.

Overigens is het heerlijk met ravioli!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *